Wednesday, March 2, 2011

Home » » Kepala dalam longkang

Kepala dalam longkang

MASJID TANAH: Suasana di hadapan sebuah kedai makanan di pekan ini, gempar seketika, apabila seorang lelaki berusia awal 30-an terjatuh dari motosikal secara tiba-tiba, semalam.

Kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu turut disaksikan beberapa pelanggan yang sedang menjamu selera di kedai itu dan terkejut melihat aksi lelaki terbabit merangkak di atas jalan raya selepas terjatuh dari motosikalnya.


Pelanggan kedai makan berkenaan, Mohd Shahril Salleh, 32, berkata, lelaki itu dipercayai mabuk berikutan motosikal ditunggangnya terhoyong-hayang dan tersembam ke atas jalan sebelum dia merangkak ke arah longkang berdekatan.

Menurutnya, dia perasan lelaki berkenaan datang dari lorong di belakang kedai makan berkenaan.


“Masa itu saya berdiri di tepi kedai tidak jauh dari tempat dia terjatuh dan mengesyaki dia mabuk kerana motosikal itu kelihatan terhoyong- hayang.


“Tak lama selepas itu saya perhatikan dia sudah tergolek atas jalan dan beberapa pelanggan yang berada di dalam menjerit melihat kepala lelaki berkenaan berdarah tapi apabila kami nak tolong dia tak mahu dibantu,” katanya.

Katanya, orang ramai yang berada di kaki lima cuba mengalihkan motosikal di atas jalan, tetapi dihalang lelaki terbabit serta mendakwa dia masih normal dan tidak mahu diganggu sesiapa.


“Saya dan pelanggan terpaksa berundur kerana bimbang dia mengamuk. Mulanya saya dan beberapa pelanggan hanya memerhatikan saja lelaki berkenaan berjalan ke motosikalnya. Saya sangkakan dia nak hidupkan enjin motosikal namun dia tidak berbuat demikian.

“Tiba-tiba lelaki berkenaan merangkak menuju ke bucu longkang yang agak dalam di tepi kedai makan dan menjunamkan kepala ke dalam longkang dengan kakinya ke atas menyebabkan kami yang berada di situ segera menariknya ke atas.


“Memang lucu bila melihat keadaan lelaki itu mabuk dan tergolek di atas jalan raya dan merangkak sebelum terjatuh ke dalam longkang pula tapi tak tergamak nak biarkan keadaannya begitu sebelum menghubungi pihak hospital,” katanya.


Jurucakap Jabatan Kecemasan, Hospital Alor Gajah berkata, lelaki berkenaan mabuk dan hanya mengalami luka ringan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friend Update