Monday, December 20, 2010

Home » » Anak artis bertunang muda

Anak artis bertunang muda

SUNGAI BULOH: Meskipun bapanya dikecam banyak pihak kerana menjalinkan percintaan dengan dramatis, Norwati Sadali atau Watie sehingga didakwa menjadi sebab perceraian perkahwinan kedua, anak hasil perkahwinan pertama penyanyi dan pelakon, Joey atau nama sebenarnya Zulkifli Daud merestui hubungan itu.

Anak sulung Joey, Syazwani Hanaziah, 15, berkata asalkan bapanya masih menjalankan tanggungjawab serta menyayangi dia dan adiknya, apa saja cakap-cakap orang mereka tidak peduli.

“Selepas berita mengenai perpisahan (perkahwinan kedua) disiarkan media, pelbagai cerita timbul tetapi bagi saya, hubungan dengan bapa selepas itu bertambah baik berbanding sebelumnya.

“Saya sebagai anak hanya mampu mendoakan yang terbaik buatnya dan saya harap dia menjalankan tanggungjawab terhadap kami walaupun sudah ada kehidupan baru,” katanya yang ditemui selepas mengikat tali pertunangan dengan Muhammad Amirul Abd Rahim, 18, semalam.

Menurutnya, hubungan dia dan dan adiknya dengan Watie juga baik malah bapanya juga semakin rapat.

“Kami tidak kisah hubungannya dengan Watie, dia tetap bapa kami dan kami menyayanginya sebagai seorang bapa,” katanya.

Joey, 37, tidak hadir ke majlis pertunangan itu kerana sibuk menjalani penggambaran.

Kisah percintaan Joey dengan Watie hangat apabila isteri keduanya, Noraini Nasir, 44, mendakwa dramatis itu menjadi punca keruntuhan rumah tangga mereka.

Joey sebelum ini turut dilaporkan menafikan Watie menjadi punca keruntuhan rumah tangganya dan meminta pelakon itu tidak dikaitkan dengan masalah itu.

Kes perceraian Joey dengan Noraini kini dalam perbicaraan di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, Kajang.

Syazwani berkata, bapanya turut memberi restu kepadanya untuk berkahwin pada usia muda.

“Mengikut perancangan, perkahwinan akan dilangsungkan dalam tempoh dua tahun lagi. Bapa ada menghubungi saya dan memberitahu asalkan pertunangan ini baik untuk saya, dia merestuinya,” katanya.

Sementara itu, bekas isteri Joey, Shawalni Hanaziah, 35, berkata dia juga tidak ambil kisah dengan cakap-cakap orang terhadap bekas suaminya itu.

“Hubungan saya dengan bekas mentua juga masih baik sehingga sekarang. Pada saya jika dia menjalankan tanggungjawab sebagai bapa yang baik kepada dua anak kami itu sudah cukup,” katanya.

Mymetro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friend Update