Saturday, November 6, 2010

Home » » TOLONG DENGAR DAN FAHAM NASIHAT PASAL FACEBOOK

TOLONG DENGAR DAN FAHAM NASIHAT PASAL FACEBOOKSila baca yang ni dulu supaya x timbul salah faham yg mengatakan dr ni menolak fb secara total..

Assalamualaikum. Tuan-tuan, tolong fahami betul-betul nasihat dan teguran daripada salah seorang tokoh ilmuwan Islam negara kita, Yang Berbahagia Dr Abdul Basit Abdurrahman mengenai salah guna Facebook.

Bukalah hati kita. Hayatilah dengan penuh rasa rendah diri, rasa kita ni hamba Allah. Lepas habis dengar, amalkanlah.. Kalau kita masih berat hati, itu tandanya ada masalah dengan hati kita. semoga kita semua mendapat hidayah daripada Allah swt.. amin :)

PS- Apa yg saya faham, Doktor Abd Basit menekankan supaya kita JANGAN SALAH GUNA FACEBOOK, bukan menolak Facebook secara total. Bahkan beliau ada profil sendiri di FB.

Pendapat saya sendiri, manfaatkan kemudahan facebook ni untuk tujuan yang mendatangkan faedah. Berkongsi nota2 ilmiah misalnya, foto2 yang membawa kita berfikir akan kebesaran Allah misalnya, dan seumpamanya. kalau nak upload gambar peribadi pun, biarlah yang bersesuaian..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friend Update