Monday, October 3, 2011

Home » » Saiz Kelamin Bukan Isu seksual

Saiz Kelamin Bukan Isu seksual
ISU mengenai saiz dan bentuk anggota kelamin lelaki dan wanita adalah isu kesihatan seksual yang penting bagi manusia. Namun, masalah ini janggal dibicarakan dan ia membuatkan isu ini menjadi seperti sesuatu yang tidak penting.

Mereka yang mengalami masalah ini tidak tahu jalan penyelesaiannya. Oleh itu, mereka mencari jalan luar iaitu mendapat rawatan atau penawar daripada tabib, tukang urut dan bomoh tidak bertauliah yang akhirnya memberi kesan buruk kepada individu itu.

Namun, cara baik dan selamat untuk lelaki dan wanita yang mengalami masalah saiz dan bentuk anggota kelamin yang ‘bermasalah’ ialah mengetahui fungsi anggota kelamin serta memahami masalah sebenar yang mereka alami supaya mengetahui jalan penyelesaiannya.

Golongan isteri yang satu ketika mampu mencapai klimaks dengan pasangan tetapi mula tidak puas atau tidak mendapat nikmat seks seperti dulu selepas melahirkan anak, mungkin mempunyai masalah seperti otot faraj dan lantai faraj kurang langsing. Ia membuatkan mereka tidak mendapat sentuhan atau ‘sentalan’ yang mengghairahkan.


Suami pula yang satu ketika dulu mempunyai ereksi padat dan mantap, kini mengalami masalah sukar mendapatkan ereksi seperti itu. Ini membuatkan hubungan kelamin suami isteri menjadi kurang mantap dan tidak sehebat dulu.


Masalah ini bukan disebabkan zakar suami kecil dan sebagainya. Bagaimanapun, isu ini seharusnya perlu mendapat rujukan doktor dan jika benar zakar suami kecil, ada cara untuk menyelesaikannya.

Begitupun, semua cara yang ada ialah melalui rawatan dan penawar moden dan profesional dan bukan daripada rawatan tradisional yang tidak diketahui kesahihannya. Lagipun, kebanyakan ubat dijual di luar sana sebenarnya sering membawa padah kepada si pengguna.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friend Update