Friday, April 16, 2010

Home » » surat dari adik aku yang malang....

surat dari adik aku yang malang....





Bismillahirrahmanirrahim......


Firstly aku nk mntak maaf lau story yg aku nk kongsikan nie xberapa nk menarik....


Bkn aper,kesian lak kt my sister yg dh ketandusan idea,xtau nk story ape kt blog nie...


So tpaksa la aku krban kan sedikit masa for help her...


Hmmm,actually aku pun xtau nk story ape kt blog nie...


Juz story about me je lah...he3


Well, aku ni merupakan ank yg ke 3 in my family... n mybe yg paling nakal kot dlm ramai2 my sibling....hu3.tp xla ramai sgt..juz 4 orang jer my sibling..


Aku mula knal ABC kt Sekolah Kebangsaan Berangan 1,Tumpat,Kelantan...


And then aku naik form 1 till form 5 kt Sekolah Menengah Kebangsaan Berangan.Also kt Tumpat..


Pelik kan name sekolah aku nie?nama skolah tu smpena nama kg aku, Kg Berangan...


Aku pun xtau dari mane dtgnya name kg nie...


Ada orang ckap name ni diambil smpena name pkok yg ada kt kg aku nie.pokok berangan.


Tp ada gak org yg ckap name nie diambil sb pnduduk nya yg suker berangan...hmmm, ye ker?ntah la...hu3


Tamat dari SPM aku dpt PLKN kt Kem Sg Siput,Perak..blik dari plkn, aku cuba nasib,working at Farmasi Sg Karang,Kuantan...dkat ngan rumah my sister.Sempat gak 1 year aku keje kt sana..Kiranya aku tau jgk la sikit sbnyak sal ubat2 nie..he3


Tak lame pas tu aku dpt smbung blajar kt sbuah kolej kt kuantan nie...diploma in nursing..

Tp aku masuk kejap je sb aku dpt plak pggilan dri politeknik kt tganu..but different course...diploma in civil enggneering... rugi kan?...bkn ape kesian kt my family nk tggung aku kt kolej 2...


Hmm masa kt poli bnyak pngalaman yg dh aku lalui...


Kena buli kt senior 2 dh biasa...tp tak der lah smpai kna bantai ke aper..


Ktorg juz kna junjung krusi ramai2 pd wktu tgh mlm n then pusing 1 poli smbil2 kena laung ‘budu!budu!belacan!belacan! sape nak beli?!’...bila diingat kan nk marah gak..tp bila di pikirkan blik,funny lah plak...he3..


Masa sem 1,blajar tak der la truk sngat..xbnyak bnda baru yg ktorg blajar..juz revision mase form 4 and form 5 jer..


Sem 2 ktorg dh mula di dedahkan ngan kerje2 luar..Masa ni gak muka ktorg dh btukar colour...hu3.mana tak nyer, kna bjemur tgh panas smata2 nk wt keje2 bengkel..


Skang aku dh masuk sem 3.. and insyaallah on this june aku da start praktikal..sem ni makin bnyak pndedahan keje luar yg kitorg kena buat..civil engneering xsama cam kos lain yg lbih bnyak dok dlm aircond..aku rasa korng pun tau about this kan?


Pada sem ni gak la ktorg dh mula di dedahkan dgn keje2 tanah,saliran air,keje2 jalan raya,struktur and so on lah..walau pun ltih,always x cukup rhat,tp 2 bkan phalang bg aku..dh mmg name nyer student kn?...kos nie kebanyakan nya merupakan keje2 utk org laki..pun tak mnjadi kan ia 1 halangan bagi aku..bak kata org ‘nak seribu daya,tak nak seribu dalih’..perempuan pun blh buat keje2 org laki..


Skang tggal sthun stngah jer lg aku nk grad...mntk2 la ku blh wt yg tbaik 4 my future...


Langkah aku utk pas nie tak tau lagi mcm mane..maybe carry on study.tak pun, maybe aku keje je... but, what ever is,i will do my best only for my family...especially for my dad!.


Aku pun xtau nk story ape lg dh..lau ada cite,aku akn story lg la...mata pun dah xbrape nk blh celik dah nie... so,aku stop kt cni dulu lah ek?


Have a nice dream for everybody....hu3..


P/S : LAIN KALI JANGAN DUK MENYIBUK KAT BELOG AKAK YANG KELASSSS NI!!!!!






1 comments:

aizuddin.com said...

bukan nak menyibuk..tapi tersesat pulak..hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friend Update