Saturday, March 5, 2011

Home » » Vila mewah daripada emas 24 karat

Vila mewah daripada emas 24 karatTERLETAK di Pulau Majorca, Sepanyol, Villa Colani antara kediaman mewah yang menarik perhatian dunia.

Diilhamkan arkitek terkenal, Luigi Colani, vila itu siap sepenuhnya pada 2009 dengan konsep binaan yang unik.

Hakikatnya, ia memperkenalkan pemandangan indah latar landskap dan ruang dalaman yang eksklusif selain persekitaran idaman menakjubkan.Segenap ruang menampilkan elemen mewah yang membuatkan kediaman eksklusif itu tampil hebat dan memukau sesiapa saja.


Pelbagai kombinasi serasi diketengahkan termasuk medan marmar biru, jubin emas asli di bilik mandi dan kolam renang yang bersempadan terus ke luar rumah.

Lebih menonjolkan gaya hidup mewah apabila beberapa bahagian di kediaman mewah itu dibuat daripada emas 24 karat, bernilai lebih RM5 juta termasuk kolam renang dan ruang dalaman.

Binaan lima bilik tidur suite yang luar biasa, bilik mandi jakuzi, dua kolam renang, ruang keselamatan, tujuh ruang letak kereta dan pejabat membuktikan ia kediaman impian.

Sementara itu, pintunya lebih eksklusif dengan lima pintu masuk berbeza yang dihiasi kristal swarovski asli.

Pilihan bahan itu membuatkan suasana menarik dengan kilauan indah yang boleh dilihat dari luar dan dalam kediaman.

Apatah lagi ia menawarkan 10,700 kaki persegi ruang tamu dan dapur hasil rekaan Sheer dari Itali.

Suasana kediaman mewah itu turut kelihatan unik dengan penataan peralatan atau perkakasan emas dan lampu kristal yang diketengahkan.

Malah, pakar dan ahli keselamatan dari Austria, Jerman dan Switzerland turut dilantik untuk pemasangannya.

Semuanya berfungsi menggunakan alat kawalan jauh seperti peralatan, tirai, televisyen litar tertutup dan sistem keselamatan.

Villa Colani bernilai RM140 juta itu menawarkan binaan struktur lingkaran dengan sistem lengkap termasuk pengaliran air dan hiasan dalamannya sempurna.

Tinggal di kediaman mewah itu memberi peluang anda menikmati suasana siang dan malam yang memukau.

Di Villa Colani yang terletak di daerah Santa Nova Ponsa itu anda pasti disajikan pemandangan indah pantai dan Kepulauan Malgrats.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friend Update